1. A játékos jogai és kötelezetségei:

  • A játékos köteles megfelelni az itt leírt előírásoknak és követeléseknek. A szerver üzemeltetője és a játékos között a regisztráció során megkötött "megállapodás" értelmében a játékos tisztában van jogaival és lehetőségeivel amelyett a regisztrációval elfogad!
  • A játékosnak jogában áll kifogással, panasszal élni minden esetben, ha sérrelem éri. A bejelentés kivizsgálásához a játékosnak elő kell készíteni a megfelelő bizonyítékokat (screenshotok, stb.) amelyeket a szerver üzemeltetője felé továbbít. A panasz benyújtását követően a szerver üzemeltetője vállalja, hogy a panaszát a lehető leghamarabb, de legrosszabb esetben is 1 héten belül kezeli illetve kivizsgálja. A kivizsgálást követően az üzemeltető értesítést küld a játékosnak a kivizsgálás eredményéről!
  • A játékos köteles hiteles adatokat megadni a regisztráció során! Hibás vagy nem hiteles adatokkal regisztrált játékosok nem vehetnek részt az üzemeltető álltal indított nyeremény játékokban! Az üzemeltető ezen adatait feldolgozhatja különböző reklám célra és/vagy a szolgáltatással kapcsolatos információkat küldhet a játékosoknak! Az információk küldése a regisztráció törlésével megtiltható! Az üzemeltető garantálja, hogy a játékos személyes adatait harmadik félnek nem adja át!
  • Az üzemeltetőnek jogában áll, indoklás nélkül felmondani a regisztráció során megkötött megállapodást a felhasználóval!
  • Az üzemeltető a szabályzat változásainak jogát fenntartja! A változásról a játékosokat értesíti és egy hét haladékot ad az új szabályzatok elsajátítására, megértésére! A szabályzat nem ismerete nem mentesít senkit fellelősség alól!
 2. Felhasználó szabályzat:

  • Nem fogok/fogom:
  • Részt venni más játékosok átverésében.
  • Eladni a felhasználói fiókomat vagy annak tartalmát valós pénzért.
  • Megváltoztatni valamit a játékban egy "külső" programot használva.
  • A játékban talált hibát kihasználni.
  • Ellenkezni más viselkedési szabályokkal amikbe beleegyeztem.
  • Megsérteni más játékosok a játékhoz és a játék élvezéséhez való jogát. Tehát nem fogok fenyegetni, bosszantani vagy nem kívánt figyelmet vonni egy másik játékosra.
  • Szexuálisan szókimondó, kihasználó, becsületet sértő, obszcén, gyűlölködő, fajilag vagy etnikailag offenzív kifejezéseket/nyelvet használni.
  • Létrehozni, használni vagy szolgáltatni emulátort, weboldalt ahol ez a játék játszható lenne. A Live for Play nem engedélyezi vagy teszi lehetővé a szolgáltatás terjesztését, és a tagok nem terjeszthetnek eszközöket, emulátorokat vagy más szoftvereket ezzel a játékkal kapcsolatban a Live for Play kifejezett írásos engedélye nélkül.
  • Megpróbálni beavatkozni, hack-elni vagy illetéktelenül lekérni adatot/adatforgalmat a Játékról vagy szerverről.
  • Ha a fentiek megszegésére fény derül az esetedben, akkor a Csapattag annak megfelelően büntet majd meg.
  • Felhívom fokozottan a figyelmet arra, hogy attól, hogy bárki aki rendelt valami plusz szolgáltatást, NEM MENTESÜL a szabályzat betartása alól, ugyan úgy vonatkozik rá minden és a kitiltását is megkapja. Ez esetben nem kapja vissza a rendelt szolgáltatás árát és ez nem ruházható át más felhasználóra sem, ezért aki valós pénzt költ a játékra, az FOKOZOTTAN ügyeljen a szabályok betartására!
  • A Játék Csapat fenntartja a jogot arra hogy a fenti szabályokat értelmezze a felmerülő esetekre.
 3. Játékbeli Nicknév:

  • Játékos illetve Légió nevek amik sértőek, trágárak (obszcének), másokban félelmet keltők, rasszisták, droggal kapcsolatosak, politikával, és/vagy durvák illetve megtévesztőek (PL: Admin, GM, és bármilyen más név, ami Csapat tagra utalna) tiltottak. ( Ha egy Légió neve ütközik a szabályzatba - sértő, rasszista, megtévesztő ...stb, akkor a légió vezetője tiltásra kerül, továbbá helytelen (Karakter, bolt vagy légió név) ért is tiltás jár, hisz a szabályzat "figyelmeztet előre", hogy tilos!)
  • FIGYELEM! Amennyiben nem vagy biztos benne, hogy az általad választott név szabályellenes vagy sem, akkor kérdezd meg supporton és várd meg a választ, addig ne hozd létre az adott karaktert / légiót vagy boltot!
 4. Viselkedés:

  • Az Internet olyan hely ahol a trágár veszekedések könnyen előfordulnak. Éppen ezért a Játék Csapat feladata eldönteni hogy a kommunikáció mikor lépi át azt a határt ahol az már nem megfelelőnek / túl durvának minősül.
  • Légy barátságos más játékosokkal és ne sértegesd őket. Más játékosok fenyegetése és megzsarolása szigorúan tilos. Egyes sértések nem feltétlenül vehetők sértésnek, mivel a vélemények szubjektív alapon különbözhetnek ezekről. A Live for Play csapat fenntartja a jogot arra hogy tárgyilagosan eldöntse, egy sértés mikor számít tényleg sértésnek.
  • Követelni vagy kényszeríteni más játékosokat hogy olyat tegyenek amik szándékukkal ellentmondanak, szabályellenes és felhasználói fiók tiltást vonhat maga után.
  • Mások játékhoz és a játék élvezéséhez való jogának megsértése tilos és eme részleg büntetését vonhatja maga után.
  • Más személyek megszemélyesítésének megkísérlése tiltott. Ez vonatkozik de nem korlátozott a következőkre: alkalmazottai, képviselői vagy üzemeltetői a Live For Play-nek
  • Szélsőpolitikai, rasszista, pornográf vagy más illegális kijelentések tiltottak a játékban. (Rasszista, illegális, megkülönböztető vagy más helytelen nevek azonnali tiltáshoz vezethetnek.)
 5. Idegesítő kezdők:

  • Ne nevesd ki a kezdőket és ne verd át őket a tudatlanságukat kihasználva. Mindenki volt kezdő! Segítsetek nekik!
 6. Chat a játékban:

  • A hivatalos nyelv a Live for Play szerveren Magyar illetve Angol; ez vonatkozik de nem korlátozott a következőkre: Játék Szerver, IRC, hivatalos chat-szobák.
 7. Spam:

  • Ne spammelj. Ez azt jelenti hogy ne küldd ismételten ugyanazt az üzenetet a Hívó Chat-ben és a Normál Chat-en rövid időközönként (10 másodpercen belül). Linkek vagy tippek kiírása amiknek semmi közük a Live for Play-hez szintén tilosak. Szintén tilos más játékosokat csalási módokról kérdezni. Ha ismétlően beírsz értelmetlen karaktersorokat a hívó/normál chatben:"@@@@@***^&%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "VAGY értelmetlen karaktersorokat írsz olyan hosszan hogy azok a képernyő széléig vagy azon túlmennek: "hey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sell Wing, pm me@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ azt a hívó/normál chat spammelésének lehet venni, és szabálysértésnek minősül. Marketing, reklámozás vagy más hasonló felhívás/leszólítás a Játékon, annak Weboldalán vagy Fórumán szigorúan tilos. ENNEK ÉRTELMÉBEN TILOS Privát szervereket még NÉV szinten is említeni!A Live for Play vagy Fórumának felhasználása olyan mozgalmakra/eseményekre amik eltérnek egy Online-Játék közösségében megengedettől, tiltottak.
 8. Valós fenyegetések:

  • Más játékos, csapattag vagy bármi más a játékhoz/szolgáltatáshoz kapcsolódó személy felkeresésének és bántalmazásának a szándéka és ennek kijelentése, szigorúan tilos. Tagok nem csaphatnak be, bosszanthatnak, fenyegethetnek, okozhatnak kellemetlenséget vagy nem kívánt figyelmet más játékosoknak.
 9. Frakció chat (world, ely, asmo):

  • A frakció chat nem a sérelmeink leírására és vita provokálására szolgál! A frakció chat célja, a frakciók közötti szabad kulturált eszme csere! A frakció chateken tilos vitázni, vitát provokálni! Ezeket a vitákat privátban (wisperben) köteles mindenki elintézni! A frakció chat helytelen használatáért fokozódó büntetések járnak, 1 óra -1 napos börtön, 1 napos kitiltás, többszöri vissza esés esetén pedig végleges kitiltás is járhat érte!
 10. Hibák felfedezése és kihasználása:

  • Hibák, kiskapuk, biztonsági hibák, vagy bármi más következetlenség azonnal jelentendő a GM Csapatnak. Ezek igazságtalan előnyszerzés céljából való kihasználása szigorúan tilos és kitiltást vonhat maga után.
 11. Csalás:

  • A Kliens manipulálása bármilyen móddal tilos. A kliensben bármit módosítani tilos!
  • Bármi olyan szoftver ami emberi irányítás nélkül és/vagy a kijelzett tartalomtól függetlenül működik, tiltott. Másképp elmondva, minden kattintás ami a klienstől a szerverhez érkezik egy élő személytől kell hogy származzon, és nem egy automatizált rendszertől.
  • (Ha észreveszed, vagy feltételezed valakiről, hogy valamilyen csaló programot, hacket használ azt KÖTELES vagy haladéktalanul jelenteni a GM/SGM/GA felé, attól függően, hogy épp melyik érhető el a játékban. Amennyiben egyik se, akkor írhatsz valamelyiknek fórumon vagy akár E-mailben is, illetve a Jegyrendszert használva.)
 12. Felhasználói Fiók Adatok:

  • Minden játékos titokban kell tartsa a felhasználói fiók adatait. A Live for Play Csapat sosem fog kérni tőled adatokat a felhasználói fiókodról vagy az ahhoz tartozó jelszóról. Valós vagy "Ál" GM-nek, SGM-nek vagy GA-nak a jelszavadat megadni SZIGORÚAN TILOS bármilyen "ürüggyel" is kéri azt tőled, bármivel is fenyeget! (Ennek értelmében NINCS Acc átadás a Live for Play-ben!)
  • A felhasználó fiók tulajdonosa tudomásul veszi, hogy a felhasználói adatainak kiadásával nem jogosult a támogatásra!
  • A felhasználói fiók tulajdonosa felelős az az által végrehajtott cselekedetekért. Ez azt jelenti hogy hogyha bárki bejelentkezik a felhasználói fiókodba, például családtag vagy ismerős, te leszel felelős a tetteiért. Tartsd az e-mailed, Account-ID-det és jelszavadat biztosan. Ez vonatkozik a következőkre is: Anya, Apa, Húg, Nővér, Öccs, Bátty, Nagymama, Nagypapa, barát, szomszéd...stb.
  • Csak olyan panaszok kerülnek kezelésre ami a felhasználói fiók regisztrált állandó e-mail címéről érkeznek. A Live for Play Csapat nem fog visszaállítani/kicserélni elvesztett tárgyakat/fiókokat. (NE kérd a Csapatot kicsalt, elvesztett, hack-kelt tárgyak visszaadására. Ezen szabály megszegéséért tiltás eszközölhető.)
 13. A jelszó kicsalása:

  • Megkérni más felhasználókat a felhasználói fiókjuk jelszavának megosztására szigorúan tilos. Ez a birtokodban lévő összes felhasználói fiók tiltásához vezethet. Ha ezzel lefülelnek, biztosan megkapod a büntetést.
 14. Felhasználói Fiókok és tárgyak eladása:

  • A játékbeli felhasználói fiókok ( és a hozzájuk tartozó minden KARAKTER) vagy azok tartalmának ( Tárgyak ) vagy ezzel kapcsolatos egyenleg eladása valós pénzösszegért ( pl: Forint, Euró, Dollár, Font ...stb.) Szigorúan Tilos! Tilos továbbá a Karaktereket ( az felhasználói fiókkal együtt értelemszerűen ) eladni valós pénzösszegért vagy játékbeli pénznemért! Tehát karaktereket eladni / átadni SZIGORÚAN TILOS a Játék szabályzat és a Felhasználási Feltételek értelmében. Bármely játékos aki ilyesmit tesz, tiltásra kerül. Természetesen a tárgyakat (droppolt, vásárolt itemek fegyverek, felszerelések, italok ...stb.) el lehet adni a játékon belül a kereskedés vagy a piac használatával!
 15. GM segítség:

  • A GM-ek nem adhatnak tárgyakat és pénzt a játékosoknak. Nem fognak semmit megőrizni neked és nem segítenek a karakter szintezésben sem és szörnyeket sem idéznek meg. Nem kereskedhetsz GM-ekkel és nem hívhatod meg őket klánba. Szintén nem kérheted meg őket hogy segítsenek ilyesmiben. Kivétel lehet egy előre megrendezett Esemény.
 16. A GM csapat:

  • A Live for Play Csapat útmutatásait és döntéseit tiszteletben kell tartani.
  • Ha egy GM/SGM/GA a játékban ráír helyi chaten vagy súgásban (PM) bármilyen játékosra, az KÖTELES neki válaszolni. A GM nem társalogni szeretne unalmában, hanem valamit ellenőriz vagy ki akar valamit deríteni. Minden játékos KÖTELES ebben segíteni úgy, hogy válaszol a feltett kérdésekre.
  • Ne térj ki egy GM döntése elől azzal hogy másik GM-hez mész, ez a játékból való kizáráshoz vezethet.
  • Ha nem vagy elégedett a GM döntésével, lépj kapcsolatba a GM feleteseivel. A szabályok megszegéséért vagy támadásáért a szerverről való kirúgás járhat, ismételt esetekben a felhasználói fiók végleges tiltása eszközölhető.
 17. Moderáció és a moderáció megkerülése:

  • A Live for Play csapata a múlt sérelmeit nem büntetheti! Nem vonható felelősségre az a felhasználó a chaten történt írásai miatt, akkor, ha a moderátor (GM) nem tartózkodott a szerveren! Az üzenetben(wisper, légió, group, alliance stb) történő fenyegetések levél titoknak számítanak, így ezt a Live for Play csapata nem moderálhatja! Egyedül a normál és a frakció chatek moderálhatók!
  • A moderációt (börtön, chatbann stb) köteles mindenki teljesíteni. Nem léphet fel a büntetés letöltése előtt másik karakterrel, mert az a moderáció megkerülésének számít, amely az eredeti büntetés megkétszerezésével jár! Sorozatos kibúvás, visszaélés esetén a felhasználói fiók kitiltásával jár!
 18. Discord

  • A Discord szervert NEM a Live For Play csapat kezeli közvetlenül, ezáltal a Discord szerveren más szabályok is lehetnek.
  • A Discord szerveren kapott büntetés NEM jár a szerveren is büntetésel sem pedig fordítva, a játék szerverén szerzett büntetés NEM jár automatikusan a Discordon is. KIVÉTEL: A Discordról-Szerverre vagy a Szerverről-Discordra átvitt zaklatás a fent emlitett chat szabályok alapján (rasszizmus, fenyegetés stb.) mindkét helyen büntetéssel jár!
  • A Live For Play Csapat a Discordot fórumként kezeli ezért a fórum szabályok érvényesek rá

A szabályzat módosításának a jogát fenntartjuk! Megkérünk minden játékost hogy olvassa el a szabályzatot időközönként, mert a szabályzat nem ismerete nem mentesít annak betartása, büntetések kiszabása alól.